Nejčastější chyby na sítích I. – pozor na byznys za každou cenu a na sebestřednost

Firemní profily na sociálních sítích mají na první pohled tu výhodu, že si tam firma může zveřejňovat prakticky cokoliv, co chce. Na rozdíl od médií, kam z firemního obsahu pronikne jen to nejzajímavější. Ale tato výhoda má i svou odvrácenou stranu: firmy se touto „publikační svobodou“ často nechají unést a na sociálních sítích pak dělají spoustu chyb. Jaké jsou ty nejčastější a na co si dát pozor?

Pozor na byznys za každou cenu

Ano, hlavním cílem firem je prodat svůj produkt. Ale sociální sítě nejsou úplně ideální obchodní platformou. Většina lidí tam nechodí nakupovat, ale komunikovat se svými známými, bavit se nebo se dozvědět, co je nového třeba v jejich městě.

Firmám mohou sociální sítě pomoci budovat značku, a to hlavně prostřednictvím kvalitního obsahu, který jejich cílové skupině bude nějak užitečný. Doporučit tedy rozhodně nelze neustálé prodejní posty, které uživatelům pořád něco vnucují. Jednou za čas proč ne, ale kvalitní a užitečný obsah musí převažovat.

A jak by měl vypadat? Pokud třeba pořádáte jazykové kurzy, dávejte lidem tipy, jak se nejlépe naučit nová slovíčka, nebo komentuje různé kuriozity z jednotlivých jazyků. Jste účetní firma? Upozorňujte na důležité změny v daňových zákonech a povinnostech nebo třeba na to, že se blíží lhůta splatnosti u té či oné daně.

Tím si potenciální klienty nakloníte daleko více, než když jim budete v každém druhém postu prvoplánově nabízet svoje služby. Váš profil na sociální síti by neměl působit jako reklamní leták. A měření „leadů“ na sítích taky nebude to pravé ořechové.

Stop sebestřednosti

Řada firem je na sociálních sítích velice sebestředná a k tomu ještě korporátně nudná. Člověk si na jejich profilu připadá, jako kdyby seděl ve firemní zasedačce. Tyto společnosti – a je to do jisté míry pochopitelné – jsou tak ponořené do vlastní agendy, že ztratily cit pro to, co skutečně zajímá svět tam venku. A tak často mluví o tom, jaké ocenění zase získaly nebo jaký úžasný a inovativní produkt vymyslely. Anebo až příliš do detailu popisují život ve firmě.

Místo toho všeho raději komentujte zajímavé novinky ve svém oboru. Využijte přirozené zvědavosti lidí a nechte je nahlédnout za oponu. Například letecká společnost může uživatelům v krátkém videu ukázat kokpit letadla a k tomu udělat soutěž s několika vědomostními otázkami – výherce se pak do kokpitu podívá i naživo.

Na další nejčastější chyby na firemních sociálních sítích se podíváme zase příště.

Co by Vás mohlo zajímat

Potřebujete poradit?